Hae tästä blogista

perjantai 30. elokuuta 2024

Reine Palmqvist: Totuus vai tehtävä. Novelleja Reginasta


Nainen käy läpi yksinäistä elämäänsä laatikon pohjalta löytyvien tavaroiden avulla. Äiti hallitsee perhettään tarkkojen ruokarajoitusten ja jatkuvan kommentoinnin voimin. Mies yrittää estää tulevaa vaimoaan tekemästä vapaaehtoistyötä köyhien parissa. Käytöshäiriöistä kärsivän lapsen äiti jämähtää paikalleen työelämässä, kun lapsen toiminta haittaa uusien työpaikkojen hakemista. Nainen järjestää hienoja juhlia osoittaakseen ystävilleen, että on pärjännyt elämässä heitä paremmin.

Reine Palmqvistin Totuus vai tehtävä todistaa, että romanttinen viihde voi kertoa myös yhteiskunnallisista valtasuhteista, epätasa-arvosta ja köyhyydestä, rakkautta tietenkään unohtamatta. Kirjan novellit ilmestyivät alun perin legendaarisessa Regina-lehdessä vuosina 2007-2010 salanimellä Virpi Anders, ja ne julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa Palmqvistin omalla nimellä. Kirjassa on myös Palmqvistin esipuhe, jossa hän taustoittaa kirjoittamistaan.

Pehmeäkantinen, 248 s. ISBN 9789527469538. BoD:n verkkokaupassa 22,90 € (plus postikulut), saatavana myös muissa verkkokaupoissa. 

tiistai 27. elokuuta 2024

Reijo Valta: Pablo, Tuhatkauno, Ludwig XIV ja muita Tintin sivuhahmoja


Tintin seikkailuissa on laskettu olevan yli 800 erilaista, tunnistettavaa hahmoa. Tähän teokseen on koottu heitä sanakirjamaiseen aakkosjärjestykseen. Tällä kertaa pääroolissa ovat pienissä rooleissa ja vain mainintoina mukana olevat. Toivottavasti lukijalle näin tarjoutuu uusia näkökulmia ja ajatuksia jo monesti luettuihin ja ehkä jo ulkoaopittuihin seikkailuihin.

Reijo Valta on suomalainen tietokirjailija ja runoilija. Hän on aiemmin tehnyt Helmivyölle mm. kirjat Kultakauden taiteilija (2017) ja Arthur Morrisonin Martin Hewitt ratkaisee (2018). Lisäksi hän on suomentanut Edgar Rice Burroughsin Caspak-trilogian (2021-2022) ja modernisoinut Arthur Conan Doylen Pelon laakson vanhan suomennoksen (2017).

Pehmeäkantinen, 132 s. ISBN 9789527469545. BoD:n verkkokaupassa 15,90 € (plus postikulut), saatavana myös muissa verkkokaupoissa.

perjantai 23. elokuuta 2024

Kari Nenonen: Ikuinen valtakunta / Niin musta kuin multa


Ikuinen valtakunta / Niin musta kuin multa
kokoaa samoihin kansiin kaksi legendaarisen Kari Nenosen kauhupokkaria, jotka ovat aiemmin ilmestyneet vain Hämärän rajoilla -sarjassa ilman tekijän nimeä.Ikuinen valtakunta sijoittuu natsi-Saksan okkultististen puuhailujen pariin, ja siinä tuiki tavanomainen ATK-insinööri törmää salaperäisesti Suomeen ilmestyvään naiseen, joka ei tunnu tietävän nykymaailmasta mitään. Niin musta kuin multa kertoo Kyllikki Saaren murhaa muistuttavasta tapauksesta, josta nykyajassa elävä nuori nainen alkaa nähdä painajaisia osallistuttuaan hypnoosikokeisiin.

Kirjassa on mukana myös kaksi Nenosen kauhunovellia, "Ravintola" ja "Oppipoika", ja teoksen avaa suomalaista kauhua tutkineen Juri Nummelinin asiantunteva esipuhe.

Pehmeäkantinen, 200 s. ISBN 9789527469521. Kansi: J. T. Lindroos. BoD:n verkkokaupassa 21,90 € (plus postikulut), saatavana myös mm. Suomalaisen ja Adlibriksen verkkokaupoissa. 

Irmari Rantamala: Martva I: Harhama: toinen jakso


Martva on Irmari Rantamalan mittavan Harhama-teossarjan toinen jakso, joka ilmestyi heti Harhaman perään vuonna 1909 kolmessa osassa. Teoksessa seuraillaan toisiaan rakastavia nuorukaisia Oolavia ja Martvaa, joihin Harhaman aiemmassa osassa kirjoittama teos "Varotushuuto" tekee turmelevan vaikutuksen. Harhama itse esiintyy Martvassa vain sivuosassa, mutta mukana on myös aiemmista teoksista tuttu Perkele. Osa teoksesta on kirjoitettu runomuotoon, ja Martvaa voikin pitää yhtenä ensimmäisistä suomalaisista säeromaaneista.

Martva on ollut unohdettu teos, vaikka sitä edeltäneestä Harhamasta on kirjoitettu tutkimuksia sivutolkulla. Martva on ollut saatavana sähkökirjana, mutta Helmivyön laitos on ensimmäinen painettu uusintajulkaisu. Martvan toinen osa ilmestyy painettuna myöhemmin.

Teoksessa on Juri Nummelinin lyhyt esipuhe.

Pehmeäkantinen, 296 s. ISBN 9789527469491. Kansi: Timo Ronkainen. BoD:n verkkokaupassa 22,90 € (plus postit), saatavana myös mm. Suomalaisen ja Adlibriksen verkkokaupoista.