Hae tästä blogista

torstai 22. huhtikuuta 2021

Hyvää yötä! Hetki lepoa kunnes nukutte

Hyvää yötä! on nostalginen kunnianosoitus vanhalle antologiasarjalle, joka ilmestyi vuosina 1934-1943. Siinä nähtiin klassikoita, kertakäyttöviihdettä ja modernia kaunokirjallisuutta, ja samanlainen on nyt käsillä oleva kirjakin: siinä on novelleja unohdettujen kotimaisten niteitten sivuilta, lakkautetuista nettijulkaisuista, vanhoista pulp-lehdistä ja muista lukemistoista sekä pienipainoksisista antologioista. Mukana on niin kauhua ja jännäreitä kuin muinaisia esseitäkin hääjuhlan ominaislaadusta. Hyvää yötä! tarjoaa hetken lepoa, kunnes nukahdatte. 

Kirjan on toimittanut Juri Nummelin, joka on käynyt arkistonsa läpi ja poiminut mukaan hienoja, hauskoja, jännittäviä ja erikoisia novelleja. Kirjan sisältämiä kirjailijoita ovat muun muassa Arthur Conan Doyle, Kyösti Wilkuna, Olavi Karjaliini, Boris Hurtta, Miina Supinen, Ed Gorman, Molly Brown ja Garnett Elliott. Kirja on omistettu helmikuussa tapaturmaisesti kuolleelle Boris Hurtalle.

Pehmeäkantinen, 376 s. ISBN 9789527211670. Kansi alkuperäisen sarjan pohjalta J. T. Lindroos. BoD:n verkkokaupassa 21,90 € (plus postikulut), saatavana myös esim. Booky.fin ja Adlibriksen verkkokaupoissa. 

Kirjan koko sisällysluettelo löytyy täältä