Hae tästä blogista

torstai 3. elokuuta 2023

Juri Nummelin: Outoa huminaa, Joe Novak / Älä soita sinivuokoille, Joe Novak

 


Outoa huminaa todellakin! Los Angelesin köyhimmällä ja sympaattisimmalla yksityisetsivällä on todella omituinen keikka käsissään - hän ei tajua siitä kerta kaikkiaan mitään! Mukana pelissä ovat oudot UFO-lahkot, alastomat tanssijat, salaperäinen mustapukuinen mies - ja kaiken keskipisteessä on Fortin sisaruspari, jota kylmä suurkaupunki on kohdellut kaltoin.

Outoa huminaa, Joe Novak oli ensimmäinen Joe Novak -romaani, joka ilmestyi omakustanteena alun perin vuonna 2009. Sitä ennen yksityisetsivä oli seikkaillut Isku- ja Ässä-lehtien sivuilla. Romaani julkaistaan nyt uudestaan kääntöpokkarina toisen Novak-romaanin kanssa.

Tarinassa Älä soita sinivuokoille, Joe Novak yksityisetsivämme joutuu uransa kovimman tehtävän eteen, kun häntä ilmestyy jahtaamaan hullu natsitiedemies aikeenaan kostaa sota-aikana kootut vääryydet. Samaan aikaan Novakia pyydetään hulluun hankkeeseen nostaa kauan sitten Meksikon rannikolle uponnut merirosvoalus, jonka sisuksissa on aarre. Juri Nummelin kirjoitti Älä soita sinivuokoille, Joe Novak -tarinan 12 tunnissa. Se ilmestyi alun perin vuonna 2014, nyt se julkaistaan uudestaan editoituna Outoa huminaa -kirjan kanssa.

Pehmeäkantinen kääntöpokkari, 288 s. ISBN 9789527469262. Kannet: Jukka Murtosaaren piirustuksen pohjalta J.T. Lindroos / Henri Joela, layout ja värit J.T. Lindroos. BoD:n verkkokaupassa 15,90 € (plus postikulut), saatavana myös mm. Adlibriksen ja Suomalaisen verkkokaupoissa.