Hae tästä blogista

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Vesa Sisättö: Ginikerroin ja muita sanaselityksiä politiikan maailmasta

Poliitikkojen puheessa vilisee omituisia termejä, jotka tiukan paikan tullen eivät tarkoita juuri mitään. Toisaalta maailma on väärällään ilmiöitä, joille ei ole sanoja.

Vesa Sisätön Gini-kerroin ja muita sanaselityksiä politiikan maailmasta -kirjan 150 sananselitystä yhdistävät uutisvirran merkityksettömät politiikkasanat ja kansakunnan aivokopassa pyörivät sanattomat merkitykset. Kirjasta löytyvät myös niin sanotut oikeat selitykset.

88 s. Pehmeäkantinen. Kuvitettu. ISBN 978-952-7211-14-4. Booky.fin verkkokaupassa 13,90 e (sis. toimituskulut), BoD:n verkkokaupassa 12,90 (plus toimituskulut).

Kannet ja kuvitus: Valo Friberg, kannen taitto: J. T. Lindroos.

apec 
Kutsuille mukaan tuleva puolison lähisukulainen.
”Aargh! Anoppi tunki itsensä apeciksi Jontsun ja Peran häihin, kun puolisko ei päässyt. Ei ne häät mitään, mutta se yhdeksän tunnin ajomatkan mittainen kertaus viime vuosien suolistovaivoista... molempiin suuntiin.” – Korkeapainepesijä, 37, Kaarina

duuma
Ajatus, joka ajatellaan vasta toteutuksen jälkeen.
"Kun aamulla heräsin, huomasin että olin yöllä kännissä tatuoinut kirkkoveneen käsivarteeni. En usko, että se oli ollut hyvä ajatus edes sillä hetkellä. Karmea duuma."
– Middle Office -asiantuntija, 31, Kangasala