Hae tästä blogista

perjantai 24. marraskuuta 2017

Arthur Conan Doyle: Pelon laakso

Helmivyö tuo lukijoiden ulottuville harvinaista herkkua: Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes -romaani, joka ei ole ollut suomeksi saatavilla yli sataan vuoteen!

Sir Arthur Conan Doyle kirjoitti neljä romaania tunnetusta etsiväsankaristaan Sherlock Holmesista. Viimeinen niistä oli Pelon laakso, jossa Holmes taistelee jälleen kerran arkkivihollistaan Moriartya vastaan. Moriartylla on uusi liittolainen – Yhdysvaltain ammattiyhdistykset!

Teosta on sanottu ensimmäiseksi kovaksikeitetyksi rikosromaaniksi, ja siinä onkin Holmes-romaaniksi poikkeuksellisen paljon suorasukaista väkivaltaa. Romaani perustuu löyhästi Molly Maguires -nimellä tunnetun salaliiton tapaukseen, jossa kaivosmiehet turvautuivat terrorismiin taistellessaan oikeuksiensa puolesta.

Pelon laakso (alun perin The Valley of Fear) on aiemmin ilmestynyt suomeksi vain kerran nimellä Kauhun laakso vuonna 1915. Oululainen tietokirjailija ja runoilija Reijo Valta on muokannut Timo Tuuran käännöstä nykyaikaisemmaksi. Valta on lisäksi kirjoittanut teokseen jälkisanat.

Pehmeäkantinen, 244 s. ISBN 978-952-7211-13-7. Booky.fin verkkokaupassa 19 e (ei toimituskuluja), BoD:n verkkokaupassa 20 e (plus toimituskulut).

Kansi: J.T. Lindroos.