Hae tästä blogista

maanantai 12. elokuuta 2019

Helmivyön syksyn 2019 kirjat

Kustantamo Helmivyö ei ole sillä tavalla toimiva kustantamo, että tietäisimme kunakin kautena ilmestyvät kirjat jo hyvissä ajoin etukäteen. Se on tietysti valitettavaa, koska kirjojen saama huomio jää pieneksi, kun kirjoja ei mainita sanomalehtien tai sosiaalisen median uutuuslistoissa eikä niitä pystytä markkinoimaan alan ihmisille hyvissä ajoin, mutta toisaalta ehkä tämä on sitä ketteryyttä, josta pienkustantamojen kohdalla usein puhutaan. Kustannuspäätöksiä voidaan tehdä nopeastikin.

Tässä kuitenkin lista niistä kirjoista, jotka mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulevana syksynä ilmestyvät. Kannattaa huomata, että Helmivyö laajentaa sarjakuvan puolelle (tästä ei tule tapa, joten ei kannata tarjota sarjakuvaromaanin käsikirjoitusta). Sori, mistään ei ole vielä kansikuvaa. Lisäksi kaikenlaista saattaa tosiaan tupsahdella ilmoittamatta.

Kaunokirjallisuus

Veigon strippi Tylkkäristä.
Veigo: Valitut sarjakuvat: turkulaisen, vuonna 2018 kuolleen Veikko Virtasen valitut stripit ja kuvitukset Turun Ylioppilaslehdestä, Gorehoundista ja muista lehdistä.

Salme Setälä: Arpalippu: uusintapainos suomalaisen chick litin klassikosta.

Aleksis Kivi: Kauhukertomukset: Seitsemän veljeksen sisäkkäistarinat ja yksittäisenä ilmestynyt "Vuoripeikot" omana pienenä kirjanaan, esipuheella varustettuna.

Minna Canth: Kauppa-Lopo ja muita klassikoita: jatkoa aiemmalle Ompelija-kirjalle, edullinen kolmen pitkän novellin yhteislaitos.

Uuno Kailas: Kailas kauhukirjailijana (nimi vielä päättämättä): Uuno Kailaan kauhunovelleja ja -runoja samoissa kansissa.

Juha Jyrkäs: Yön tytti, hämärän neiti: härski kalevalais-spefistinen runoelma. Helmivyön eroottisen kirjallisuuden sarja 3.

Tietokirjallisuus

Elina Teerijoki ja Niina Tanskanen: Hopeapeilin makaroonikirja: vintagebloggaajan mainio tietokirja makaroonin kulttuurihistoriasta 1900-luvun Suomessa. Huom! Ei ilmesty syksyllä 2019.

Tapani Bagge: Rikoksen poluilla: tunnetun rikoskirjailijan ja dekkarientusiastin valittuja kirjoituksia. Jatkoa aiemmin julkaistulle teokselle Vaaran viehätys (Tarke 2014).

Jätän myös oman artikkelikokoelmani Lisää kovaa kyytiä ja kaunokaisia keväälle 2020, koska en usko ehtiväni saamaan sitä valmiiksi syksyn aikana.

Huom! Helmivyö ei julkaise Urmas A. Hilapielin kirjaa Helsingin elokuvateattereista.