Hae tästä blogista

tiistai 24. maaliskuuta 2020

Helmivyön kirjat loppukeväänä ja kesänä 2020

Kevät on kohta loppu (ehkä kohta koko maailmakin), ja kesä on juuri tuloillaan, mutta missään vaiheessa emme ole julkistaneet kevään kirjoja. Helmivyön talvi ja alkukevät ovat olleet nihkeää aikaa ja kirjoja on julkaistu vain vähän, mutta niiden määrä lisääntyy samaa mukaa kuin valokin. Silläkin uhalla, että näyttää naurettavalta julkaista tällainen lista, kun muut kustantajat jo julkaisevat ensi syksyn listojaan, tarjoamme kattauksen Helmivyön tulevia uutuuksia. Kirjojen lopullinen aikataulu ei ole vielä selvä, mutta kaikki koetetaan saada valmiiksi ennen juhannusta. Osa kirjoista on jo ilmestynyt, kuten Ilo-Laulu Jesuxesta ja Kummitus-juttuja.

kansi: Nina Huurrevaara
Novellikokoelmat:

Asta Leppä: Simpukka ja yhdeksän muuta soittoa. Tunnetun toimittajan ja tietokirjailijan esikoisnovellikokoelma, tyylikkäitä historiallisia kertomuksia marginaaleista ja sivupoluilta.

Helena Numminen: Kurjen huuto. Aiemminkin novelleillaan säväyttäneen tekijän kokoelma eroottissävytteisiä tarinoita naisten rakkaudesta ja seksistä.

Välitiloja. Toim. Helena Väisänen. Kaksitoista novellia elämää edeltävästä tai kuoleman jälkeisistä olotiloista. Ilmestynyt helmikuussa

alkuperäinen kansi: Eino Ruutsalo
Uudelleenjulkaisut:

Eino Ruutsalo: Toropainen tyrmätään. Tunnetun kuvataiteilijan ja elokuvantekijän ainoa romaani vuodelta 1946. Hersyvää ja ekspressionistista seikkailu- ja jännäriparodiaa.

Mattias Salamnius: Ilo-Laulu Jesuxesta. Kalevalamitalla kirjoitettu kertomus Jeesuksesta, Ruotsin vallan ajan tärkein yksittäinen suomalainen kaunokirjallinen teos. Ensimmäinen uudelleenjulkaisu vuoden 1963 jälkeen. Ilmestynyt maaliskuussa.

Johan Aulén: Kummitus-juttuja. Ruotsista suomennettu valikoima kummittelujuttuja, joille tarjoillaan myös luonnollinen selitys. Suomalaisen kauhun harvinainen varhaisteos, jota ei ole koskaan aiemmin julkaistu uudestaan. Ilmestynyt alun perin vuonna 1862. Ilmestynyt maaliskuussa.

kansi alkuperäisen nimilehteä
mukaillen Haron Walliander
Tietokirjat:

Merja Leppälahti: Kirjallinen nimipäiväkalenteri. Tunnettujen fiktiivisten hahmojen nimipäiviä.

Juri Nummelin: Lisää kovaa kyytiä ja kaunokaisia. Uusi valikoima kirjoituksia lajityyppikirjallisuudesta, nyt mukana myös laaja osio sarjakuva-aiheisia artikkeleita ja esseitä.

On mahdollista, että valikoima täydentyy pitkin matkaa.