Makaronivelli, prinsessojen makaronit, makaronikyljykset, makaroni-charlotte...
Kaikkien rakastamalla pastalla on pitkä historia, ja sitä on Suomessakin syöty jo yli sadan vuoden ajan. Tänne kehittyi omalaatuinen ruokakulttuuri, joka ei juuri muistuta italialaista pastaa.
Sitä esittelee hauskasti ja innostavasti Elina Teerijoen Makaroonikirja. Kirja käy läpi makaronin historiaa Suomessa aina 1900-luvun alun hienostoruoasta 1980-luvun mikrossa kypsennettävään pastaan asti. Mukana on useita kymmeniä vanhoja reseptejä keittokirjoista ja eri lehdistä. Maukkaasti taitettu kirja on mainio matka menneisyyden makuhistoriaan!
Elina Teerijoki on toimittaja ja tietokirjailija, joka harrastaa arjen historiaa. Teerijoki on aiemmin julkaissut kirjan Hopeapeilin joulu (Helmivyö 2016) sekä ruokakirjat Ylihyvää! (Alligaattori 2014) ja Sata ruokaa tähteistä (Savukeidas 2011).
Pehmeäkantinen, 120 sivua. Värillinen. ISBN 9789527211250. Kansi Timo Ronkainen; kuva Niina Tanskanen. BoD:n verkkokaupassa 32 € (plus toimituskulut), saatavana myös Bookyn ja Adlibriksen verkkokaupoissa.
Näytesivuja kirjasta: