Hae tästä blogista

tiistai 1. kesäkuuta 2021

Ville Hänninen: Täyteen mittaan


Raoul Palmgren oli suomalaisen vasemmiston tärkeimpiä ja näkyvimpiä intellektuelleja toisen maailmansodan molemmin puolin, häikäisevä tyyliniekka ja terävä älykkö. Hänen viimeisiä teoksiaan oli venäläisen klassikon Maksim Gorkin elämäkerta. Miten Gorki-kirja sijoittuu suhteeseen hänen muiden teostensa kanssa? Voiko kysymykseen vastata lukematta kirjaa? Ville Hänninen päätti yrittää.

Ville Hännisen Täyteen mittaan aloittaa Helmivyön uuden esseesarjan, jossa käsitellään lukemattomien kirjojen kautta kirjallisuudenhistoriaa uusista näkökulmista. Maailma on täynnä lukematta jääneitä kirjoja. Voimmeko tietää tai sanoa niistä jotain, vaikka emme koskaan lukisi niitä?

Ville Hänninen (s. 1976) on helsinkiläinen kriitikko, esseisti ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut paljon sanan ja kuvan suhteesta. Hän on julkaissut muun muassa teokset Keskipäivän miehiä (2016) ja Kirjan kasvot (2017).

Pehmeäkantinen, 48 sivua. ISBN 9789527211854. Kansi: J.T. Lindroos. BoD:n verkkokaupassa 12,90 e (plus postikulut). Saatavana myös muissa verkkokaupoissa.